PAMETNI NAKUP

Puranji hamburger z delno zorjenim ovčjim sirom

SESTAVINE

  • 80 g delno zorjenega ovčjega sira, rezine
  • 600 g mletega puranjega mesa
  • 1 jajčevec
  • 2 paradižnika
  • 8 listov zelene solate
  • 10 g gorčice
  • 10 g ekstra deviškega oljčnega olja
  • 4 žemlje za hamburger
  • rožmarin
  • origano
  • timijan
  • sol
  • poper

Sesekljajte rožmarin, origano in timijan.

V skledi zmešajte mleto meso, gorčico, zelišča, solite in poprajte.

Pustite počivati v hladilniku 15 minut. Jajčevec operite, odstranite konce, narežite na

približno 5 mm debele rezine in popecite na naoljenem žaru ali v ponvi.

Liste solate operite in osušite. Paradižnik operite in narežite na približno 5 mm debele rezine.

Enako narežite sir. Vzemite meso iz hladilnika in na papirju za peko oblikujte hamburgerje premera približno 11 cm.

Naoljite jih z oljčnim oljem in popecite na vročem žaru ali v ponvi.

Pecite jih 4 minute, obrnite in dajte na pečeno stran rezino delno torjenega ovčjega sira, pokrijte s pokrovko in pecite še 4 minute.

Žemlje prerežite in za nekaj minut popecite na žaru ali v ponvi, dokler ni spodnja stran hrustljava.

Na spodnjo polovico žemlje položite 2 lista solate, 2 rezini paradižnika, 2 rezini jajčevca, puranji hamburger s sirom in pokrijte z zgornjo polovico žemlje.

Takoj postrezite.

Puranji hamburger z delno zorjenim ovčjim sirom
White e Fresh

Puranji hamburger z delno zorjenim ovčjim sirom

Nasvet

Že dobro poznani hamburger lahko popestrimo z malo močnejšim

okusom delno zorjenega ovčjega sira.

Ovčji sir  lahko jemo samega z dobrim kruhom, na testeninah, s salamami, suhim sadjem, kostanjem, orehi, medom in celo čokolado. Lahko ga dodajamo jedem, ki jim želimo dati malo močnejši okus.

 

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Sveža piadina s stejkom

VEČ

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
16 Maj 2024
Koper
Šmarska cesta
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.