PAMETNI NAKUP

Orada z omako puttanesca

2 pax

SESTAVINE

  • večja orada
  • olivno olje
  • sol
  • poper
  • sladkor
  • 400 g češnjevega paradižnika (v konzervi)
  • 3 fileji inčunov (vloženi)
  • žlica kaper
  • 2 stroka česna
  • pest oliv
  • 0,5 dl belega vina
  • 3 vejice peteršilja

Orado osušimo in sfiliramo. Vsak file nežno solimo z obeh strani. Za omako najprej na dobrih dveh žlicah olivnega olja prepražimo česen in inčune. Ko zadiši, dodamo kapre in olive ter pražimo še minuto. Zalijemo z vinom in počakamo, da izpari. Dodamo češnjeve paradižnike, zmanjšamo ogenj in kuhamo 10 minut. Po desetih minutah s kuhalnico nežno razdrobimo paradižnike, da zgostijo omako in se v njej raztopijo. Solimo, popramo in dodamo malce sladkorja. Poskusimo in po potrebi še začinimo. Orado popečemo na olju – najprej s kožo navzdol. Ko jo damo na ponev, pritisnemo na file, da se koža ne skrči. Tako pečemo tri minute, nato obrnemo in pečemo še minuto na drugi strani. Peteršilj nasekljamo na tanke lističe. V krožnik damo dobro zajemalko omake, nanjo položimo file orade, pokapamo z olivnim oljem in posujemo s peteršiljem. Zraven se prileže polenta ali pa vse skupaj pomažemo s kruhom.
Orada z omako puttanesca
White e Fresh

Frantoio La Rocca

Olivno olje, proizvedeno v Italiji, za vse recepte.

Nasvet

Pri pripravi uporabite olivno olje znamke Frantoio La Rocca.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Nabodala z glazuro in bučno kremo

VEČ

Orada z omako puttanesca

VEČ

Ocvrti jabolčni kolobarji

VEČ

Bučna rižota

VEČ

Polnjeni lignji na žaru

VEČ

Čokoladni tart z jagodami

VEČ

Poletni bučkini zvitki s tunino

VEČ

Vložene hruške v dišečem sirupu

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.