PAMETNI NAKUP

Domači pita kruh

SESTAVINE

  • 500 g bele moke (ali pol-pol)
  • 7 g suhega kvasa (1 vrečka)
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlička soli
  • 2 žlici olivnega olja
  • 300 ml tople vode

Kvas zmešajte z malo tople vode in sladkorjem – pustite 10 min, da se speni. Moko zmešajte s soljo, dodajte olje, kvas in vodo. Zgnetite mehko testo (po potrebi dodajte moko). Pokrijte in pustite vzhajati 1 uro. Razdelite na 8–10 kroglic in vsako razvaljajte v majhen krog (cca 0,5 cm debelo). Specite v zelo vroči ponvi brez olja – 1–2 min na vsaki strani (ko se napihne, je to to!). Lahko pečete tudi v pečici (250 °C, 5–6 min na vroči plošči ali kamnu). Recept je pripravila Alja Poharc, @brunchqueen.
Domači pita kruh
White e Fresh

Frantoio La Rocca

Olivno olje, proizvedeno v Italiji, za vse recepte.

Nasvet

Pri pripravi uporabite olivno olje znamke Frantoio La Rocca.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Poletni bučkini zvitki s tunino

VEČ

Vložene hruške v dišečem sirupu

VEČ

Brezglutenske kroglice iz jajčevcev

VEČ

Shakshouka

VEČ

Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom

VEČ

Osvežilna poletna solata z mocarelo in breskvami

VEČ

Poletna solata z jagodami in grško feto

VEČ

Piščančja solata s sušenimi paradižniki in piščancem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.