PAMETNI NAKUP

Orehove božične zvezdice

SESTAVINE

  • 150 g moke tipa 500 (malo več, da lažje oblikujemo testo)
  • 50 g mletih orehov
  • 100 g sladkorja
  • 80 g masla, zmehčanega na sobni temperaturi
  • 1 celo jajce
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • Sladkor v prahu

Maslo zmešamo z jajcem in sladkorjem, nato postopno dodajamo moko in mlete orehe, pecilni prašek in sol. Pripravimo testo in (po potrebi) dodamo še malo moke, da dobimo gladko in homogeno testo, ki ga oblikujemo v kroglo. Testo pokrijemo s folijo za živila in postavimo v hladilnik za pol ure. Testo razvaljamo z valjarjem, da dobimo večjo, debelejšo plast testa. Iz njega izrežemo piškote želene oblike in jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 10–12 minut pri temperaturi 180 °C (da postanejo zlatorjave barve). Pustimo jih, da se ohladijo, in posujemo s sladkorjem v prahu.

 

Orehove božične zvezdice
White e Fresh

Mister Sibamba

Specialist za suho sadje in oreščke.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite mlete orehe naše blagovne znamke Mister Sibamba .

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Špageti s česnom, oljem in čilijem ("Aglio, olio, peperoncino")

VEČ

Peresniki z limonino omako, inčuni in makom

VEČ

Rezanci s sirom in poprom ("Cacio e pepe")

VEČ

Sirovi mafini

VEČ

Čokoladni mus

VEČ

Kolač z orehi

VEČ

Parmezanovi keksi

VEČ

Kolač z borovničevim likerjem

VEČ
Delite z nami svoj najljubši recept, ki ste ga ustvarili z uporabo izdelkov Eurospin!
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.

Ta stran uporablja piškotke, tudi tretjih strani, za pošiljanje oglaševanja in storitev v skladu s tvojimi preferencami.