PAMETNI NAKUP

Pingvinček rezina

SESTAVINE

  • Biskvit
  • 100 g sladkorja
  • 150 g moke (Amo essere brez glutena, mešanica za torte)
  • 20 g kakava
  • 3 jajca
  • 5-6 jušnih žlic vroče vode
  • Krema
  • 500 g maskarponeja
  • 400–500 ml sladke smetane
  • 60 g medu
  • Čokoladni preliv
  • 250 ml sladke smetane
  • 250 g temne čokolade (Amo essere bio)
  • za oreh velik košček masla

Priprava biskvita: Jajca, vročo vodo in sladkor dobro premešamo, da zmes penasto naraste. Dodamo moko in kakav ter previdno vmešamo. Zmes vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Zmes naj sega približno 1 cm v višino. Pečemo 10–15 minut pri 180 °C. Biskvit dobro ohladimo.   Priprava kreme: V maskarpone dodamo med in med mešanjem postopoma dodajamo nestepeno smetano do primerne gostote.   Priprava čokoladnega preliva: v smetano nadrobimo čokolado in dodamo maslo. Ob mešanju segrevamo, da se čokolada in maslo stopita. Ko je čokolada stopljena, ne mešamo več.   Pečen biskvit razrežemo na tri dele. Prvi del premažemo s kremo, pokrijemo z drugim delom, ponovno premažemo s kremo in zaključimo s tretjim delom biskvita. Sestavljeno sladico prelijemo s čokoladnim prelivom in ohladimo.    
Pingvinček rezina
White e Fresh

Nasvet

Za pripravo uporabite MEŠANICO ZA TORTE BREZ GLUTENA.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Sladica Semifreddo s kakijem in Amaretti

VEČ

Lazanja s pestom

VEČ

Božični aperitiv

VEČ

Hobotnica v omaki z olivami in kaprami

VEČ

Polentini grižljaji z inčuni, kaprami in smetanovo kremo

VEČ

Božični keksi brez glutena

VEČ

Slaščičarska (vaniljeva) krema

VEČ

Zavitek s skuto in borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.