PAMETNI NAKUP

Pistacijev namaz

SESTAVINE

  • 120 g očiščenih pistacij
  • 140 g sladkorja v prahu
  • vrečka vaniljevega sladkorja
  • ščep soli
  • 60 ml sončničnega olja
  • 60 ml vode

Očiščene pistacije prelijemo z vročo vodo in pustimo, da se namakajo 10 minut, nato pa odstranimo temno kožico in jih posušimo. Pistacije dajmo v mešalnik in jih pulzirajmo, dokler ne dobimo sijoče in mastne mase. To lahko traja od 5 do 10 minut, odvisno od tega, kako mehke in sveže so pistacije. Maso pomešajmo s sladkorjem v prahu, z vaniljevim sladkorjem in s soljo ter mešajmo. Počasi dodajajmo olje, nato pa ustavimo mešalnik. V tej fazi bo masa še vedno rahlo tekoča, a se bo kmalu strdila, tako da lahko oblikujemo kroglice, če želimo tak desert. Po želji dodajmo žlico vode, če želimo redkejši namaz. Namaz prenesimo iz mešalnika v steklen kozarec s čvrstim pokrovom. Ta namaz hranimo pri sobni temperaturi do enega tedna, za daljše shranjevanje pa ga postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik.
Pistacijev namaz
White e Fresh

Mister Sibamba

Specialist za suho sadje in oreščke.

Nasvet

Pri pripravi uporabite pistacije znamke Mister Sibamba.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Slaščičarska (vaniljeva) krema

VEČ

Zavitek s skuto in borovnicami

VEČ

Riževa mojstrovina - dialog kontrastov

VEČ

Zloženka z jagodami in kremnim sirom

VEČ

Nabodala z glazuro in bučno kremo

VEČ

Orada z omako puttanesca

VEČ

Ocvrti jabolčni kolobarji

VEČ

Bučna rižota

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.