Bogat zajtrk
SESTAVINE
- 2 jajci
- 2 rezini slanine
- 1 rezina kruha »Gran Tramezzino Tre Mulini«
- 1 rezina kruha »Pan Bauletto 5 Cereali Tre Mulini«
- Bavarsko maslo Land
- Prepečenec Tre Mulini
- Marmelada
Vzamemo rezino kruha »Gran Tramezzino« in ga z nožem obrežemo na štiriperesno deteljico in v sredini naredimo luknjo.
Kos masla damo v ponev in deteljico iz kruha pečemo na eni strani približno 20 sekund, nato jo obrnemo na drugo stran, ubijemo jajce in v luknjo previdno ulijemo nekaj beljaka, takoj zatem pa še rumenjak (po potrebi preostanek beljaka spečemo ob drugi priložnosti).
Ko bo jajce v štiriperesni deteljici pečeno, ga odstranimo iz ponve in damo na krožnik.
Medtem v posodi 4 minute od začetka vretja pripravimo mehko kuhano jajce, v ponev pa damo še nekaj masla in popečemo rezino kruha Pan Bauletto s petimi vrstami žita, narezanega na trakce (ki ga bomo pomakali v jajce).
Ko so trakci pripravljeni, jih odstranimo iz ponve in ocvremo slanino.
Pripravimo maslene ostružke, da bomo namazali prepečenec in ga pojedli skupaj z marmelado.