PAMETNI NAKUP

Božično drevo z lešnikovim namazom

SESTAVINE

  • 2 pravokotna zvitka listnatega testa
  • nekaj žlic lešnikovega kremnega namaza
  • 150 g lešnikov
  • sladkor v prahu

Na pekač položimo plast listnatega testa in ga premažemo z lešnikovim kremnim namazom. Pri tem pazimo, da lešnikov kremni namaz namažemo enakomerno in ne preveč na debelo. Lešnike popražimo, zdrobimo in jih potresemo po lešnikovem namazu. Nato čez položimo drugo plast listnatega testa in izrežemo trikotnik. Preden vrežemo veje, trikotnik postavimo v zamrzovalnik za 15 minut. Vrežemo veje in jih zasukamo. Pečemo na sredi dobro ogrete statične pečice na 200 °C. Na zgornje vodilo v pečici kot pregrado postavimo dodaten pladenj, s čimer bomo preprečili, da bi se drevo zažgalo ali preveč napihnilo. Prvih 10 minut pečemo na 200 °C, nato temperaturo znižamo na 180 °C in pečemo še nadaljnjih 10 minut. Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.  Potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Božično drevo z lešnikovim namazom
White e Fresh

Tre Mulini

Tre Mulini je linija skrbno izbranih pekovskih izdelkov, testenin, žit, krekerjev in drugih izdelkov.

Nasvet

Pri pripravi recepta izberite listnato testo naše blagovne znamke Tre Mulini.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Sveža piadina s stejkom

VEČ

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
16 Maj 2024
Koper
Šmarska cesta
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.