Kostanjeva torta
			
															
							SESTAVINE
								
											- Biskvit
 
											- 2 žlici vroče vode
 
											- 100 g sladkorja 120 g moke (Amo essere brez glutena, mešanica za torte)
 
											- 5 g kakava
 
											- 4 jajca
 
											- Kostanjeva krema
 
											- 500 g skuhanega olupljenega kostanja
 
											- 250 ml vode
 
											- 250 g sladkorja
 
											- 40 g temne čokolade (Amo essere bio)
 
											- 500 g maskarponeja
 
											- 500 ml sladke smetane
 
									
						
			 
			Priprava biskvita:
Jajca, vročo vodo in sladkor dobro premešamo, da zmes penasto naraste. Dodamo moko in kakav ter previdno vmešamo. Zmes vlijemo v tortni model, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo 25–30 minut pri 175–200 °C. Tortni model odpremo in biskvit dobro ohladimo. Ohlajenega prerežemo na tri plasti.
 
Priprava kreme:
vodo in sladkor zavremo ter počakamo, da se ves sladkor raztopi. Dodamo kostanj in zmes kuhamo 1 uro. Občasno premešamo. Dodamo čokolado in ko se raztopi, vse skupaj dobro zmešamo s paličnim mešalnikom.
V skledi zmešamo maskarpone in približno polovico kostanjeve mase (preostanek lahko shranimo v hladilniku in porabimo za druge namene). Ob mešanju dodajamo nestepeno sladko smetano, da dobimo kremo primerne gostote.
 
Sestavljanje torte:
Prvo plast biskvita premažemo s sadnim namazom iz gozdnih sadežev. Biskvit je zelo mehek in ga ni treba dodatno vlažiti.
Na sadni namaz namažemo kostanjevo kremo. Prekrijemo z drugo plastjo biskvita in postopek ponovimo. Prekrijemo s tretjo plastjo biskvita. Obod sestavljene torte premažemo s kostanjevo kremo.
Na površino torte nabrizgamo kupčke kostanjeve kreme.
Obod in površino torte potresemo z naribano temno čokolado.