PAMETNI NAKUP

Kremna špargljeva juha, kisla smetana in popečeni koščki salame Felino

4 pax
42 minut

SESTAVINE

  • 8-10 rezin salame Felino IGP Amo Essere Eccellente
  • 500 g špargljev
  • 300 g krompirja
  • 1 čebula
  • 2 vejici timijana
  • 500 ml zelenjavne juhe
  • 4 žlice kisle smetane
  • sol po okusu
  • poper po okusu

Sesekljajte čebulo. Olupite krompir in ga narežite na kocke. Očistite šparglje in jih grobo sesekljajte, pri čemer konice pustite cele. V loncu na malo olja popražite čebulo, nato dodajte krompir in šparglje, timijan in zalijte z juho. Pokrijte in kuhajte 15-20 minut, da se zelenjava zmehča. Po 5-6 minutah odstranite konice špargljev in jih prihranite za kasneje. Medtem narežite salamo na kocke in jo popecite v ponvi. Odstranite vejice timijana in zelenjavo zmešajte, da dobite gladko, homogeno kremo, začinite s soljo in poprom ter jo prenesite na krožnike. Na koncu dodajte žlico kisle smetane, popečene koščke salame, konice špargljev, mlet poper in nekaj timijanovih lističev.
Kremna špargljeva juha, kisla smetana in popečeni koščki salame Felino
White e Fresh

Nasvet

Pri pripravi uporabite salamo Felino IGP znamke Amo Essere Eccellente.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Sladica Semifreddo s kakijem in Amaretti

VEČ

Lazanja s pestom

VEČ

Božični aperitiv

VEČ

Hobotnica v omaki z olivami in kaprami

VEČ

Polentini grižljaji z inčuni, kaprami in smetanovo kremo

VEČ

Božični keksi brez glutena

VEČ

Slaščičarska (vaniljeva) krema

VEČ

Zavitek s skuto in borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.