PAMETNI NAKUP

Krhki grisini

SESTAVINE

  • SESTAVINE ZA PRIBL. 25–30 GRISINOV
  • 1 zavitek listnatega testa pravokotne oblike
  • 50 g naribanega sira Grana Padano
  • 2 vejici timijana
  • 1 rumenjak
  • 3 g makovih semen
  • 3 g sezamovih semen
  • 30 ml svežega polnomastnega mleka

Listnato testo previdno razgrnemo po delovni površini. V posodi stepemo rumenjak, kateremu smo dodali sol in mleko. S čopičem zmes jajc in mleka premažemo po celotni površini listnatega testa, nato testo prerežemo na pol, da dobimo dva pravokotnika. Po celotni površini posujemo nariban sir, nato eno polovico posujemo s sezamovimi, drugo pa z makovimi semeni. Zdaj testo narežemo na trakove. Ko končamo z rezanjem, grisine enega poleg drugega položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Grisine damo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 200 °C, in pečemo 15 minut. Ko so pečeni, jih vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo.

Krhki grisini
White e Fresh

Pascoli Italiani

Mleko in mlečni izdelki 100-odstotno italijanskega izvora.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite sir Grana Padano.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Špageti s česnom, oljem in čilijem ("Aglio, olio, peperoncino")

VEČ

Peresniki z limonino omako, inčuni in makom

VEČ

Rezanci s sirom in poprom ("Cacio e pepe")

VEČ

Sirovi mafini

VEČ

Čokoladni mus

VEČ

Kolač z orehi

VEČ

Parmezanovi keksi

VEČ

Kolač z borovničevim likerjem

VEČ
Delite z nami svoj najljubši recept, ki ste ga ustvarili z uporabo izdelkov Eurospin!
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.

Ta stran uporablja piškotke, tudi tretjih strani, za pošiljanje oglaševanja in storitev v skladu s tvojimi preferencami.