PAMETNI NAKUP

Kruhki s peno iz rikote, zelišč in limone, falafli in sladko-kislimi redkvicami

6 pax
25 minut

SESTAVINE

  • 1 paket čičerikinih falaflov Amo Essere Veg
  • 6 rezin kruha iz trde pšenice
  • 250 g rikote
  • 2 žlici mešanice dišavnic (peteršilj, drobnjak, bazilika)
  • 1 bio limona
  • 5-6 redkvic
  • 100 ml vode
  • 100 ml belega kisa
  • 1 žlica sladkorja
  • ščepec posušenega čilija
  • sol po okusu

Vodo, kis in sladkor segrejte, nato ohladite in skupaj z na kolobarje narezanimi redkvicami prenesite v skledo. Dodajte še čili in sol ter pustite počivati vsaj 10 minut. Falafale 6 minut pecite v ponvi in jih med tem občasno obrnite, da se zlato rjavo obarvajo. Medtem popecite rezine kruha. V skledi zmešajte rikoto s ščepcem soli, zelišči in naribano lupino ½ limone. Kruhke nadevajte z rikoto, nekaj falafli in redkvicami. Na koncu dodajte nekaj listov dišavnic in limonino lupinico.
Kruhki s peno iz rikote, zelišč in limone, falafli in sladko-kislimi redkvicami
White e Fresh

Nasvet

Pri pripravi uporabite čičerikin falafel znamke Amo Essere Veg.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Sladica Semifreddo s kakijem in Amaretti

VEČ

Lazanja s pestom

VEČ

Božični aperitiv

VEČ

Hobotnica v omaki z olivami in kaprami

VEČ

Polentini grižljaji z inčuni, kaprami in smetanovo kremo

VEČ

Božični keksi brez glutena

VEČ

Slaščičarska (vaniljeva) krema

VEČ

Zavitek s skuto in borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.