PAMETNI NAKUP

Losos v listnatem testu

4 pax
60 minut

SESTAVINE

  • 2 zavitka listnatega testa
  • 500 g divjega lososa
  • 400 g špinače
  • 200 g kisle smetane
  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • jajce
  • žlička limonine lupinice
  • mlet česen
  • mleta čebula
  • mlet muškatni orešček
  • sol
  • poper
  • olivno olje

Pred pripravo fileje divjega lososa odmrznemo in osušimo s papirnato brisačko. Na ponvo vlijemo žlico olivnega olja in dodamo špinačo. Popražimo jo, da izgubi vso vodo, in jo damo v posodo. Ko se malce ohladi, iztisnemo vodo, ki je ostala, in špinačo narežemo na manjše koščke. Dodamo kislo smetano, Parmigiano, žličko mletega česna, žličko mlete čebule, noževo konico muškatnega oreščka, limonino lupinico, sol in poper ter dobro premešamo. Listnato testo položimo na pekač. Nanj damo špinačo in jo razmažemo po testu, pustimo pa 1 cm roba. Na špinačo položimo lososove fileje. Po filejih položimo drugi list listnatega testa in po robovih stisnemo. Po vrhu lahko zarežemo z nožem in premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pečemo na 200 stopinjah 40 minut. Recept je pripravila Anja Fir. Oglejte si tudi video recept.
Losos v listnatem testu
White e Fresh

Ondina

Linija izdelkov, ki poveličuje okuse morja.

Nasvet

Pri pripravi uporabite divji losos znamke Ondina.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Trgana svinjina s kruhom naan in z okisanim zeljem

VEČ

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.