PAMETNI NAKUP

Masleni piškoti z ingverjem, limeto, kokosom in belo čokolado

8 osebe
45 minut

SESTAVINE

  • 80 g bavarskega masla Land
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 260 g moke tipa 00
  • 20 g koruznega škroba
  • 20 g kokosove moke
  • 1 limeta (naribana lupina)
  • 2 žlici limetinega soka
  • 1 čajna žlička ingverja v prahu
  • 1 ščepec soli
  • 120 g bele čokolade

V posodi zmešamo zmehčano maslo s sladkorjem in naribano lupino limete. Dodamo limetin sok, sol, moko, koruzni škrob, kokos in ingver ter pripravimo testo. Oblikujemo kepo, jo ovijemo v folijo in damo v zamrzovalnik za približno 20 minut. Nato kepo razvaljamo z valjarjem na debelino približno 4 mm, iz testa z modelčki izrežemo piškote in jih položimo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Pečemo 9–10 minut v ogreti pečici na 180 °C (pazimo, da porjavijo, a se ne prismodijo). Piškote odstranimo iz pečice in jih pustimo na mreži, da se ohladijo. Čokolado zrežemo na koščke in jo raztopimo v posodi nad paro, nato iz papirja za peko izdelamo stožec, ga napolnimo s stopljeno čokolado, odrežemo konico, da dobimo majhno luknjico, primerno za okraševanje, in okrasimo že ohlajene piškote. Počakamo, da se bela čokolada popolnoma strdi in nato piškote zložimo v pločevinasto posodo, da se ne razdišijo.
Masleni piškoti z ingverjem, limeto, kokosom in belo čokolado
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Uporabljenih čajnih vrečk ne zavrzite: odprite jih in njihovo vsebino uporabite v lončnicah na svoji terasi kot naravno gnojilo.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ

Veganska čokoladna torta

VEČ

Slana torta s šparglji in pršutom

VEČ

Njoki s tremi vrstami paradižnika

VEČ

Polpeti s tofujem in z bučkami

VEČ

Riž z lososom in brokolijem

VEČ

Skuta ali zrnati sir z vročimi borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.