Masleni piškoti z ingverjem, limeto, kokosom in belo čokolado
SESTAVINE
- 80 g bavarskega masla Land
- 90 g sladkorja v prahu
- 260 g moke tipa 00
- 20 g koruznega škroba
- 20 g kokosove moke
- 1 limeta (naribana lupina)
- 2 žlici limetinega soka
- 1 čajna žlička ingverja v prahu
- 1 ščepec soli
- 120 g bele čokolade
V posodi zmešamo zmehčano maslo s sladkorjem in naribano lupino limete.
Dodamo limetin sok, sol, moko, koruzni škrob, kokos in ingver ter pripravimo testo.
Oblikujemo kepo, jo ovijemo v folijo in damo v zamrzovalnik za približno 20 minut.
Nato kepo razvaljamo z valjarjem na debelino približno 4 mm, iz testa z modelčki izrežemo piškote in jih položimo na pekač, prekrit s papirjem za peko.
Pečemo 9–10 minut v ogreti pečici na 180 °C (pazimo, da porjavijo, a se ne prismodijo).
Piškote odstranimo iz pečice in jih pustimo na mreži, da se ohladijo.
Čokolado zrežemo na koščke in jo raztopimo v posodi nad paro, nato iz papirja za peko izdelamo stožec, ga napolnimo s stopljeno čokolado, odrežemo konico, da dobimo majhno luknjico, primerno za okraševanje, in okrasimo že ohlajene piškote.
Počakamo, da se bela čokolada popolnoma strdi in nato piškote zložimo v pločevinasto posodo, da se ne razdišijo.