PAMETNI NAKUP

Ocvrte miške z rozinami

SESTAVINE

  • 200 g moke
  • 50 g sladkorja
  • 50 g rozin
  • 10 g pivskega kvasa
  • 200 ml mleka
  • 1 l sončničnega olja
  • 1 jajce
  • sladkor v prahu po okusu
  • sol po okusu

V posodo damo moko, jajce, sol, rozine, ki smo jih predhodno namočili v mlačni vodi, in kvas, ki smo ga vzhajali v polovični količini mlačnega mleka.

Testo dobro zgnetemo in vmes dodajamo preostalo mleko, da dobimo gladko tekočo zmes, pokrijemo jo in jo pustimo vzhajati približno eno uro.

Nato v visoki ponvi segrejemo olje, in ko je to vroče, vanj z žličko dodajamo maso za miške; pečemo jih nekaj hkrati, pri tem pazimo, da so enakomerno pečene.

Ko postanejo lepe zlatorjave barve, jih s penovko poberemo iz olja in jih polagamo na papirnate kuhinjske brisače, da vpijejo maščobo. Nato miške posujemo s sladkorjem v prahu in še tople postrežemo.

 
Ocvrte miške z rozinami
White e Fresh

Mister Sibamba

Specialist za suho sadje in oreščke.

Nasvet

Rozine naše blagovne znamke

Mister Sibamba

bodo miškam dale prav poseben okus.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.