PAMETNI NAKUP

Omaka aioli

2 pax

SESTAVINE

  • 5 strokov česna
  • 4 jajčni rumenjaki
  • limeta
  • žlička gorčice
  • 4,5 dl sončničnega olja
  • sol in poper
  • (smetana, po potrebi)

V posodo damo rumenjake, ki jih z električnim mešalnikom dobro zmešamo. Nato začnemo dodajati olje ̶ ob stalnem mešanju ga dodajamo v tankem curku. Ne smemo ga priliti prehitro, saj se bosta rumenjak in olje ločila. Ko porabimo vse olje, primešamo še drobno sesekljan česen, sok limete, gorčico, sol, poper in limetino lupinico. Gostoto lahko po potrebi uravnavamo s smetano. Recept je pripravil Anže Kuplenik.
Omaka aioli
White e Fresh

Delizie dal Sole

Okusi z vrta in izdelki sredozemske tradicije.

Nasvet

Pri pripravi recepta izberite gorčico blagovne znamke Delizie dal Sole.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Riževa mojstrovina - dialog kontrastov

VEČ

Zloženka z jagodami in kremnim sirom

VEČ

Nabodala z glazuro in bučno kremo

VEČ

Orada z omako puttanesca

VEČ

Ocvrti jabolčni kolobarji

VEČ

Bučna rižota

VEČ

Polnjeni lignji na žaru

VEČ

Čokoladni tart z jagodami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.