PAMETNI NAKUP

Pandoro s kremo

SESTAVINE

  • 1 Pandoro
  • 500 g mascarponeja
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 4 manjši rumenjaki
  • 300 g mešanega jagodičevja
  • 30 g rumenjakov (približno dva manjša)
  • 60 g sladkorja (+ 15 g vode)
  • 250 g maskarponeja

Najprej pripravimo nadev. Rumenjake ločimo od beljakov in jih damo v skledo, po možnosti v planetarni mešalnik, v katerem bomo stepli vse sestavine. Sladkor raztopimo v vodi in postavimo na ogenj. Mešamo z žlico, dokler ne dobimo popolnoma raztopljenega, bistrega in tekočega sirupa. Postopek traja eno minuto, zato pazite, da sladkor ne karamelizira. Stopljeni sladkor nato vlijemo v rumenjake in pet minut stepamo z električnimi metlicami na največji hitrosti, dokler ne dobimo penaste, potrojene in ohlajene zmesi. Ohlajen maskarpone pretlačimo z žlico ali vilicami, da postane mehkejši. Nato v maskarpone postopoma vlijemo manjše količine jajčne zmesi, najprej dve žlici, nato še dve žlici in tako naprej. Z lopatko počasi mešamo od spodaj navzgor, da zmes ostane puhasta. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vse jajčne zmesi. Dobili bomo mehko in žametno maskarponejevo kremo. Maskarponejevo kremo damo na stran. Jagodičevje očistimo z vlažno krpo. Pandoro narežemo na rezine. Na servirni krožnik položimo rezino Pandora in ga nadevamo z maskarponejevo kremo. Uporabimo žlico ali dresirno vrečko. Nato zamaknjeno postavimo še eno rezino Pandora in postopek ponavljamo, dokler dosežemo željene količine. Pandoro posipamo s sladkorjem v prahu in okrasimo z jagodičevjem.
Pandoro s kremo
White e Fresh

Duca Moscati

Najslajši izdelki za posebne priložnosti.

Nasvet

Pri pripravi recepta izberite pandoro naše blagovne znamke Duca Moscati.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Pandoro s kremo

VEČ

Božično drevo z lešnikovim namazom

VEČ

Rezanci s škampi

VEČ

Krompirjeve polpetke s pršutom in sirom

VEČ

Kostanjeva panakota s kakijevim prelivom

VEČ

Vratovina v vinski omaki s korenjem, polento in s karameliziranim koromačem

VEČ

Rižota z jurčki

VEČ

Tart z rikoto, artičokami in špinačo

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.

Ta stran uporablja piškotke, tudi tretjih strani, za pošiljanje oglaševanja in storitev v skladu s tvojimi preferencami.