Za pripravo uporabite MEŠANICO ZA TORTE BREZ GLUTENA.
Priprava biskvita:
Jajca, vročo vodo in sladkor dobro premešamo, da zmes penasto naraste. Dodamo moko in kakav ter previdno vmešamo. Zmes vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Zmes naj sega približno 1 cm v višino. Pečemo 10–15 minut pri 180 °C.
Biskvit dobro ohladimo.
Priprava kreme:
V maskarpone dodamo med in med mešanjem postopoma dodajamo nestepeno smetano do primerne gostote.
Priprava čokoladnega preliva:
v smetano nadrobimo čokolado in dodamo maslo. Ob mešanju segrevamo, da se čokolada in maslo stopita. Ko je čokolada stopljena, ne mešamo več.
Pečen biskvit razrežemo na tri dele. Prvi del premažemo s kremo, pokrijemo z drugim delom, ponovno premažemo s kremo in zaključimo s tretjim delom biskvita.
Sestavljeno sladico prelijemo s čokoladnim prelivom in ohladimo.
Za pripravo uporabite MEŠANICO ZA TORTE BREZ GLUTENA.