PAMETNI NAKUP

Piščančja stegna z limoninim jogurtom in origanom

4 pax
60 minut

SESTAVINE

  • 8 piščančjih stegen
  • 2 žlici olivnega olja
  • 150 g limoninega jogurta Amo Essere Senza Lattosio
  • 1½ žlice posušenega origana
  • sok 2 limon
  • 4 neolupljeni stroki česna
  • sol po okusu
  • poper po okusu

Piščanca dajte v skledo z oljčnim oljem in jogurtom. Začinite s soljo, poprom in origanom. Dodajte sok dveh limon in iztisnjene koščke limone ter česen. S čistimi rokami sestavine dobro pregnetite, da se začimbe enakomerno porazdelijo. Piščanca pustite marinirati v hladilniku vsaj eno uro ali še raje čez noč. Pečico segrejte na 200 °C. Nepokrito pecite 35-40 minut. Piščanec je pečen, ko termometer za meso, vstavljen v najdebelejši del piščanca, pokaže 74 °C. Če želite bolj hrustljavo zapečeno kožo, zadnjih nekaj minut peke vključite žar in budno spremljajte, saj lahko zelo hitro porjavi.
Piščančja stegna z limoninim jogurtom in origanom
White e Fresh

Amo Essere

Linija izdelkov je posvečena vsem, ki imajo radi bio, in tistim, ki ne prenašajo laktoze ali glutena.

Nasvet

Pri pripravi uporabite grški jogurt z limono znamke Amo Essere Senza Lattosio (brez laktoze).

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Poletni bučkini zvitki s tunino

VEČ

Vložene hruške v dišečem sirupu

VEČ

Brezglutenske kroglice iz jajčevcev

VEČ

Shakshouka

VEČ

Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom

VEČ

Osvežilna poletna solata z mocarelo in breskvami

VEČ

Poletna solata z jagodami in grško feto

VEČ

Piščančja solata s sušenimi paradižniki in piščancem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.