PAMETNI NAKUP

Piščančje polpete

SESTAVINE

  • 160 g piščančjih prsi
  • 50 g drobtin
  • 30 g mocarele
  • 20 g sira Parmigiano Reggiano DOP
  • 2 jajci
  • peteršilj po okusu
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • sončnično olje po okusu

Piščančje prsi zrežemo na zelo majhne koščke, nato jih damo v posodo, kamor dodamo tudi drobtine, jajce, origano in Parmigiano Reggiano. Vse skupaj premešamo, da nastane homogena zmes. Vzamemo del zmesi, v sredino položimo nekaj kock mocarele in nato oblikujemo polpeto. Polpete položimo v pekač, prekrit s papirjem za peko. V ponev damo olje in ga segrevamo. Ko doseže temperaturo 170 °C, kar preverimo z živilskim termometrom, v njem ocvremo polpete, ki smo jih predhodno povaljali v jajcu in drobtinah. Polpete po nekaj minutah cvrtja odstranimo, posolimo in serviramo.
Piščančje polpete
White e Fresh

Pascoli Italiani

Mleko in mlečni izdelki 100-odstotno italijanskega izvora.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite sir Parmigiano Reggiano DOP Pascoli Italiani.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Poletni bučkini zvitki s tunino

VEČ

Vložene hruške v dišečem sirupu

VEČ

Brezglutenske kroglice iz jajčevcev

VEČ

Shakshouka

VEČ

Solata z mlado špinačo, gorgonzolo in s pršutom

VEČ

Osvežilna poletna solata z mocarelo in breskvami

VEČ

Poletna solata z jagodami in grško feto

VEČ

Piščančja solata s sušenimi paradižniki in piščancem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.