PAMETNI NAKUP

Polpeti s tofujem in z bučkami

SESTAVINE

  • 400 g bučk
  • 60 g ovsenih kosmičev
  • 100 g tofuja
  • (50 g skute po želji)
  • jajce
  • večji strok česna
  • mlada čebula
  • ¹/₂ čajne žlice sode bikarbone
  • timijan, bazilika
  • sol, poper
  • Pomaka: grški jogurt s svežim drobnjakom

Bučke naribamo in iz njih iztisnemo tekočino. Tofu na drobno zdrobimo z vilicami. Ovsene kosmiče zmeljemo. Vse sestavine dobro zmešamo, dodamo jajce, drobno sesekljano čebulo in česen, sodo bikarbono in vse začimbe. Po želji dodamo tudi do 50 g skute. Če je zmes premehka za oblikovanje polpetov, dodamo še nekaj zmletih kosmičev. Zmes pustimo stati 20 minut. Nato oblikujemo manjše polpete, jih položimo na peki papir in pečemo v pečici na 200 °C približno 30 minut, da nežno porjavijo. Postrežemo s pomako iz grškega jogurta, ščepca soli in svežega drobnjaka. Polpeti so okusni tudi hladni. Postrezimo jih z zelenolistno solato s paradižnikom. Recept je pripravila Helena Okorn, mag. farm., nutricionistka
Polpeti s tofujem in z bučkami
White e Fresh

Nasvet

Pri pripravi recepta izberite tofu blagovne znamke Amo Essere Veg.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Slaščičarska (vaniljeva) krema

VEČ

Zavitek s skuto in borovnicami

VEČ

Riževa mojstrovina - dialog kontrastov

VEČ

Zloženka z jagodami in kremnim sirom

VEČ

Nabodala z glazuro in bučno kremo

VEČ

Orada z omako puttanesca

VEČ

Ocvrti jabolčni kolobarji

VEČ

Bučna rižota

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.