PAMETNI NAKUP

Polpeti s tofujem in z bučkami

SESTAVINE

  • 400 g bučk
  • 60 g ovsenih kosmičev
  • 100 g tofuja
  • (50 g skute po želji)
  • jajce
  • večji strok česna
  • mlada čebula
  • ¹/₂ čajne žlice sode bikarbone
  • timijan, bazilika
  • sol, poper
  • Pomaka: grški jogurt s svežim drobnjakom

Bučke naribamo in iz njih iztisnemo tekočino. Tofu na drobno zdrobimo z vilicami. Ovsene kosmiče zmeljemo. Vse sestavine dobro zmešamo, dodamo jajce, drobno sesekljano čebulo in česen, sodo bikarbono in vse začimbe. Po želji dodamo tudi do 50 g skute. Če je zmes premehka za oblikovanje polpetov, dodamo še nekaj zmletih kosmičev. Zmes pustimo stati 20 minut. Nato oblikujemo manjše polpete, jih položimo na peki papir in pečemo v pečici na 200 °C približno 30 minut, da nežno porjavijo. Postrežemo s pomako iz grškega jogurta, ščepca soli in svežega drobnjaka. Polpeti so okusni tudi hladni. Postrezimo jih z zelenolistno solato s paradižnikom. Recept je pripravila Helena Okorn, mag. farm., nutricionistka

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Sveža piadina s stejkom

VEČ

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
16 Maj 2024
Koper
Šmarska cesta
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.