PAMETNI NAKUP

Princeske

SESTAVINE

  • Testo
  • 200 ml vode
  • 100 g masla
  • 150 g moke (Amo essere brez glutena, mešanica za kruh in pico)
  • 4 jajca
  • 1 čajna žlica sladkorja
  • ščep soli
  • Krema
  • 6 rumenjakov
  • 95 g sladkorja
  • -360 ml mleka (Amo essere bio)
  • 40 g moke (Mešanica Amo essere brez glutena za kruh in pico)
  • 1/2 žličke soli
  •  

Priprava testa: Zavremo vodo, ki smo ji dodali maslo, sladkor in sol. Odstavimo s kuhalne površine in naenkrat dodamo vso moko. Dobro in hitro premešamo, da nastane cmok. Posodo s cmokom vrnemo na kuhalno ploščo in ob mešanju segrevamo (palimo) še 2 minuti. Testo preložimo v skledo za mešanje in dodajamo jajca. Vsako jajce vmešamo posebej.  Testo je pripravljeno, ko so vmešana vsa jajca, je lepe strukture in se lepo sveti. S pomočjo brizgalne vrečke testo v obliki manjših kupčkov nabrizgamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo 25 minut v vnaprej segreti pečici pri 220 °C.  Med peko pečice ne odpiramo, ker se testo sicer sesede. Pečeno testo dobro ohladimo in odrežemo zgornji del. Spodnji del princesk napolnimo z doma pripravljeno jajčno kremo in stepeno smetano ter pokrijemo z odrezanim zgornjim delom testa.   Priprava kreme: v skledi zmešamo rumenjake, sladkor, moko in sol. Mleko segrejemo (ne do vrenja) in ga postopoma vmešamo v jajčno zmes. Ko je primešano mleko, zmes postavimo na kuhalno ploščo in med mešanjem segrevamo na srednji temperaturi, da se zgosti. Kremo odstavimo, pokrijemo s kosom prozorne folije (da se ne bo tvorila skorjica) in ohladimo. Ohlajeno nadevamo v  slaščičarsko vrečko in kremo nabrizgamo v spodnji del princesk.  

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.