PAMETNI NAKUP

Princeske

SESTAVINE

  • Testo
  • 200 ml vode
  • 100 g masla
  • 150 g moke (Amo essere brez glutena, mešanica za kruh in pico)
  • 4 jajca
  • 1 čajna žlica sladkorja
  • ščep soli
  • Krema
  • 6 rumenjakov
  • 95 g sladkorja
  • -360 ml mleka (Amo essere bio)
  • 40 g moke (Mešanica Amo essere brez glutena za kruh in pico)
  • 1/2 žličke soli
  •  

Priprava testa:

Zavremo vodo, ki smo ji dodali maslo, sladkor in sol. Odstavimo s kuhalne površine in naenkrat dodamo vso moko. Dobro in hitro premešamo, da nastane cmok. Posodo s cmokom vrnemo na kuhalno ploščo in ob mešanju segrevamo (palimo) še 2 minuti. Testo preložimo v skledo za mešanje in dodajamo jajca. Vsako jajce vmešamo posebej.  Testo je pripravljeno, ko so vmešana vsa jajca, je lepe strukture in se lepo sveti.

S pomočjo brizgalne vrečke testo v obliki manjših kupčkov nabrizgamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo 25 minut v vnaprej segreti pečici pri 220 °C.  Med peko pečice ne odpiramo, ker se testo sicer sesede.

Pečeno testo dobro ohladimo in odrežemo zgornji del. Spodnji del princesk napolnimo z doma pripravljeno jajčno kremo in stepeno smetano ter pokrijemo z odrezanim zgornjim delom testa.

 

Priprava kreme:

v skledi zmešamo rumenjake, sladkor, moko in sol.

Mleko segrejemo (ne do vrenja) in ga postopoma

vmešamo v jajčno zmes. Ko je primešano mleko, zmes postavimo na kuhalno ploščo in med mešanjem segrevamo na srednji temperaturi, da se zgosti.

Kremo odstavimo, pokrijemo s kosom prozorne folije (da se ne bo

tvorila skorjica) in ohladimo. Ohlajeno nadevamo v  slaščičarsko

vrečko in kremo nabrizgamo v spodnji del princesk.

 

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Domače kinder pingvin rezine

VEČ

Mlečne žemljice

VEČ

Pingvinček rezina

VEČ

Princeske

VEČ

Palačinke

VEČ

Kostanjeva torta

VEČ

Ravioli

VEČ

Bučni njoki

VEČ
Delite z nami svoj najljubši recept, ki ste ga ustvarili z uporabo izdelkov Eurospin!
POŠLJITE NAM SVOJ RECEPT
Prosimo potrdite, da ste prebrali določila o varstvu osebnih podatkov in da se z obdelavo Vaših osebnih podatkov strinjate.
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
19 Julij 2018
Izola
Industrijska cesta 9c
Išči do:

Prijavite se na Newsletter

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh novostih družbe Eurospin.

Ta stran uporablja piškotke, tudi tretjih strani, za pošiljanje oglaševanja in storitev v skladu s tvojimi preferencami.