PAMETNI NAKUP

Pustni piškoti

SESTAVINE

  • 300 g moke
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 100 g jedilne čokolade
  • pisane mrvice

Maslo, ogreto na sobno temperaturo, damo v posodo s sladkorjem in dobro premešamo, da se povežeta. Počasi dodajamo presejano moko in še naprej mešamo s kuhalnico, nato pa zmes na hitro zgnetemo, da se testo homogeno poveže. Testo zavijemo v prosojno folijo za živila in damo v hladilnik ter pustimo počivati približno 10 minut. Nato znova vzamemo testo, ga na hitro pregnetemo, damo med dva papirja za peko (tako se ne bo sprijel) in ga z valjarjem razvaljamo. Na list s svinčnikom narišemo pustne maske in jih izrežemo s škarjami. Pustne maske iz papirja položimo na krhko testo, iz katerega nato s konico noža izrežemo maske. Maske iz krhkega testa damo v pekač, obložen s papirjem za peko. Piškote pečemo v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C, 10 minut oziroma da postanejo zlatorjave barve. Piškote vzamemo iz pekača in jih pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Čokolado damo v mikrovalovno pečico in jo topimo 3 minute pri 650 W oziroma pripravimo parno kopel in nato vanjo pomakamo čokoladne maske. Povsod po stopljeni čokoladi na piškotih posujemo barvaste mrvice in piškote odlagamo na mrežo ter pustimo, da se popolnoma ohladijo in odvečna čokolada pade dol.

 
Pustni piškoti
White e Fresh

Dolciando

Pravi izdelki za sladke trenutke.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite temno čokolado naše blagovne znamke

Dolciando

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.