PAMETNI NAKUP

Rižota s škampi

4 osebe

SESTAVINE

  • 12 škampov
  • 320 g riža sorte Arborio
  • 1 strok česna
  • 80 g masla
  • 1 steklenica penine
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • peteršilj
  • 1 šalotka
  • sol in poper po okusu
  • Za juho potrebujemo še:
  • Oklepe škampov
  • 3 žlice olja
  • 1 kozarček brendija
  • 1 šalotko
  • sol po okusu

Škampe dobro operemo, odstranimo glave in črno nit (črevo), nato pa zlomimo rakov trebušni del in odstranimo meso. Oklepov ne zavržemo: uporabimo jih za pripravo juhe, v kateri bomo kuhali riž. V posodo damo 3 žlice olja in popražimo oklepe, sesekljano šalotko in kozarček brendija. Bodite pozorni na ogenj! Prilijemo tudi kozarec penine in kozarec tople vode, pokrijemo s pokrovko ter pustimo kuhati na nizkem ognju. Po 10 minutah izklopimo ogenj in juho precedimo. V drugo kozico damo 50 g masla, sesekljano šalotko in riž. Med kuhanjem počasi dodajamo penino in precejeno rakovo juho. Nekaj minut preden je riž kuhan v tretjo posodo damo 2 žlici oljčnega olja in 1 strok česna ter približno dve minuti pražimo škampove repke. Repke nato dodamo k rižu in vse skupaj obogatimo s 30 g masla.  
Rižota s škampi
White e Fresh

Ondina

Linija izdelkov, ki poveličuje okuse morja.

Nasvet

Za ta recept priporočamo cele škampe Ondina, 450 g.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.