PAMETNI NAKUP

Semifreddo z mandolatom

SESTAVINE

  • 90 g sladkorja
  • 70 g rumenjakov
  • 25 g vode
  • 40 g mandolata
  • 25 g temne čokolade
  • 250 g tekoče sveže smetane ZA GANACHE
  • 100 g lešnikove čokolade
  • 75 ml sveže smetane

Z nožem na drobno sesekljamo mandolat in temno čokolado. V posodo z debelejšim dnom najprej stresemo sladkor, nato dodamo vodo in segrevamo na nizkem ognju ter mešamo, da se sladkor stopi. Ko nastane sirup in začne vreti, vanj potopimo živilski termometer in počakamo, da temperatura doseže 121 °C. Ko sirup doseže temperaturo 115 °C, v posodo damo rumenjake in jih začnemo stepati z električnim stepalnikom; ko sirup doseže temperaturo 121 °C, ga zelo počasi prilivamo v posodo, v kateri stepamo, ter nadaljujemo s stepanjem, dokler se bela in penasta zmes ne ohladi. Dodamo mandolat in temno čokolado, ki smo ju pred tem nasekljali. Vse sestavine nato dobro premešamo. Stepemo dobro ohlajeno sladko smetano ter jo po žlicah dodajamo k osnovni zmesi z jajci in sladkorjem in nežno mešamo od zgoraj navzdol. Štiri obročke za pripravo sladic položimo na papir za peko in jih s papirjem za peko obložimo tudi na notranji strani, nato pa jih napolnimo do roba. Površino pogladimo in sladico postavimo v zamrzovalnik vsaj čez noč.  
Semifreddo z mandolatom
White e Fresh

Duca Moscati

Najslajši izdelki za posebne priložnosti.

Nasvet

Za ganache segrejemo smetano v posodi, dodamo nasekljano lešnikovo čokolado in mešamo z metlico, da se sestavine stopijo. Nastali ganache damo v posodo in pustimo, da se ohladi.

Semifreddo po želji okrasimo s pripravljenim lešnikovim ganachem, mandlji in čokoladnimi opilki.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ

Veganska čokoladna torta

VEČ

Slana torta s šparglji in pršutom

VEČ

Njoki s tremi vrstami paradižnika

VEČ

Polpeti s tofujem in z bučkami

VEČ

Riž z lososom in brokolijem

VEČ

Skuta ali zrnati sir z vročimi borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.