PAMETNI NAKUP

Sveža piadina s stejkom

4 pax

SESTAVINE

  • kos premium govejega steaka (cca 300 g)
  • 4 piadine
  • 2 pesti sveže rukole
  • 100 g rikote
  • sok polovice limone
  • pol žličke naribane limonine lupinice
  • žlica gorčice
  • žlička medu
  • sol
  • poper
  • rdeča čebula
  • 1 dl belega vinskega kisa
  • 1 dl vode
  • žlica sladkorja
  • žlica soli
  • sir Grana padano

Stejk eno uro pred pripravo vzamemo iz hladilnika, da se temperira. Rikoto zmešamo z žličko soli, žlico limoninega soka in s pol žličke limonine lupinice. Rdečo čebulo olupimo in narežemo na lističe. V kozico damo 1 dl vode, 1 dl vinskega kisa, žlico sladkorja in žličko soli. Damo na ogenj in segrevamo, dokler se sladkor ne raztopi. Prelijemo po narezani čebuli in ohladimo. Gorčico, med in žlico limoninega soka zmešamo. Stejk popečemo na olju na vroči ponvi, čas pečenja pa prilagodimo debelini stejka – približno tri minute na vsaki strani za pečen stejk medium. Solimo in popramo. Ko je spečen, ga odstavimo v posodo in pokrijemo s folijo, da počiva. Piadine na ponvi pogrejemo minuto na vsaki strani. Po piadini namažemo rikoto, nanjo damo rukolo in okisano čebulico, narezan stejk in pokapamo z medeno-gorčično omako. Recept je pripravila Anja Fir.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Sladica Semifreddo s kakijem in Amaretti

VEČ

Lazanja s pestom

VEČ

Božični aperitiv

VEČ

Hobotnica v omaki z olivami in kaprami

VEČ

Polentini grižljaji z inčuni, kaprami in smetanovo kremo

VEČ

Božični keksi brez glutena

VEČ

Slaščičarska (vaniljeva) krema

VEČ

Zavitek s skuto in borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.