PAMETNI NAKUP

Torta s temnim čokoladnim moussom, jagodami in kokosom

6 pax
40 minut

SESTAVINE

  • 180 g kokosovi krhki piškoti Amo Essere Senza Glutine
  • 80 g stopljenega masla za podlago
  • 250 g temne čokolade 70 % + 100 g za preliv
  • 350 ml sveže nesladkane smetane
  • 150 g jagod
  • kokosov čips po okusu

Dno in stranice modela za torto s premerom približno 20 cm obložite s folijo. Piškote zdrobite v prah in jih zmešajte s stopljenim maslom, da dobite sipko zmes. Dajte jo na dno tortnega modela, enakomerno potlačite in poravnajte. Pokrijte in postavite v hladilnik, da se strdi. Čokolado sesekljajte z nožem in jo dajte v veliko skledo. Smetano zavrite, jo prelijte čez čokolado in dobro premešajte, da se popolnoma stopi. Počakajte, da se ohladi, nato jo za 10 minut postavite v zamrzovalnik. Po pretečenem času čokolado z električnim mešalnikom stepite, da se mousse napihne in speni. Vlijte v tortni model in poravnajte. Za 2-3 ure prestavite v hladilnik, da se strdi. Odstranite iz modela in torto prenesite na servirni krožnik. Po vrhu prelijte s stopljeno čokolado, po okusu dodajte jagode, kakšen kokosov piškot in malo kokosovega čipsa.
Torta s temnim čokoladnim moussom, jagodami in kokosom
White e Fresh

Nasvet

Pri pripravi uporabite kokosove krhke piškote znamke Amo Essere Senza Glutine (brez glutena).

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Sladica Semifreddo s kakijem in Amaretti

VEČ

Lazanja s pestom

VEČ

Božični aperitiv

VEČ

Hobotnica v omaki z olivami in kaprami

VEČ

Polentini grižljaji z inčuni, kaprami in smetanovo kremo

VEČ

Božični keksi brez glutena

VEČ

Slaščičarska (vaniljeva) krema

VEČ

Zavitek s skuto in borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.