PAMETNI NAKUP

Trgana svinjina s kruhom naan in z okisanim zeljem

4 pax

SESTAVINE

  • 500 g svinjskega vratu
  • sol
  • poper
  • rožmarin
  • olivno olje
  • 200 g rdečega zelja
  • 1 dl vode
  • 1 dl jabolčnega kisa
  • žlica sladkorja
  • žlička soli
  • 150 g grškega jogurta
  • žlička pecilnega praška
  • 150 g moke
  • 2 žlici jogurta
  • žlica majoneze
  • naribana limonina lupinica
  • drobnjak

Svinjski vrat osušimo, naoljimo, solimo, popramo in potresemo z rožmarinom. Pečemo v globokem pekaču, pokritem z alufolijo, na 160 stopinj Celzija, in sicer tri ure. Rdeče zelje naribamo na mandolino ali narežemo na tanke trakove. Vodo, kis, sladkor in sol zavremo ter prelijemo po zelju. Ohladimo. V posodi zmešamo moko, grški jogurt, ščep soli in pecilni prašek. Zamesimo v testo in pustimo 10 minut, da počiva. Če je pretrdo, dodamo malce vode. Ko je svinjina pečena, jo z vilicami natrgamo in polijemo s sokovi, ki so ostali od pečenja. Testo razdelimo na štiri dele in jih na pomokani površini razvaljamo v ovalno obliko. Na vročo ponev dodamo par kapljic olja in popečemo naan – na vsaki strani tri minute. Zavijemo v krpo, da se ne ohladi. Zmešamo drobnjak, jogurt, majonezo, ščep soli in limonino lupinico. Na naan položimo svinjino in okisano zelje, prelijemo z omakico in uživamo. Pa dober tek! Recept je pripravila Anja Fir.
Trgana svinjina s kruhom naan in z okisanim zeljem
White e Fresh

Don Jerez

Kave in kavni nadomestki za dobro jutro ter začimbe za vse jedi.

Nasvet

Pri pripravi uporabite začimbe in začimbne mešanice znamke Don Jerez.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Slaščičarska (vaniljeva) krema

VEČ

Zavitek s skuto in borovnicami

VEČ

Riževa mojstrovina - dialog kontrastov

VEČ

Zloženka z jagodami in kremnim sirom

VEČ

Nabodala z glazuro in bučno kremo

VEČ

Orada z omako puttanesca

VEČ

Ocvrti jabolčni kolobarji

VEČ

Bučna rižota

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.