Trgana svinjina s kruhom naan in z okisanim zeljem
SESTAVINE
- 500 g svinjskega vratu
- sol
- poper
- rožmarin
- olivno olje
- 200 g rdečega zelja
- 1 dl vode
- 1 dl jabolčnega kisa
- žlica sladkorja
- žlička soli
- 150 g grškega jogurta
- žlička pecilnega praška
- 150 g moke
- 2 žlici jogurta
- žlica majoneze
- naribana limonina lupinica
- drobnjak
Svinjski vrat osušimo, naoljimo, solimo, popramo in potresemo z rožmarinom. Pečemo v globokem pekaču, pokritem z alufolijo, na 160 stopinj Celzija, in sicer tri ure. Rdeče zelje naribamo na mandolino ali narežemo na tanke trakove. Vodo, kis, sladkor in sol zavremo ter prelijemo po zelju. Ohladimo. V posodi zmešamo moko, grški jogurt, ščep soli in pecilni prašek. Zamesimo v testo in pustimo 10 minut, da počiva. Če je pretrdo, dodamo malce vode. Ko je svinjina pečena, jo z vilicami natrgamo in polijemo s sokovi, ki so ostali od pečenja. Testo razdelimo na štiri dele in jih na pomokani površini razvaljamo v ovalno obliko. Na vročo ponev dodamo par kapljic olja in popečemo naan – na vsaki strani tri minute. Zavijemo v krpo, da se ne ohladi. Zmešamo drobnjak, jogurt, majonezo, ščep soli in limonino lupinico. Na naan položimo svinjino in okisano zelje, prelijemo z omakico in uživamo. Pa dober tek!
Recept je pripravila Anja Fir.