PAMETNI NAKUP

Velikonočni popsi

SESTAVINE

  • SESTAVINE
  • 300–400 g kolača agnello
  • 1 velika žlica marmelade na 100 g kolača
  • 1 velika žlica lešnikovega namaza na 100 g kolača
  • 300 g čokolade
  • Palčke za lizike
  • Drobljene pistacije ali mandlji, lešniki, orehi (2–3 žlice)
  • Kokosova moka (2–3 žlice)
  • Čokoladne mrvice (2–3 žlice)
  • Pisani bonbončki (2–3 žlice)
  • Mandljevi lističi (2–3 žlice)

Kolač nadrobimo in razdelimo v tri posode tako, da bo v vsaki posodi 100 g drobljenega kolača. V prvo posodo dodamo lešnikov namaz, v drugo marelično marmelado, v tretjo pa jagodno marmelado, nato pa zmesi v vseh treh posodah dobro pregnetemo, da dobimo tri različne okuse. Gnetemo tako dolgo, da nastane homogena zmes brez grudic. Po potrebi dodamo še malo marmelade ali lešnikovega namaza, vendar ne pretiravamo. Iz nastale mase oblikujemo kroglice premera pribl. 3 cm. Z rokami oblikujemo enako velike kroglice, kot bi oblikovali polpete. Za 10–15 minut jih postavimo v zamrzovalnik ali pa za 1 uro v hladilnik. Ta čas na hladnem je ključnega pomena, da bomo lahko vstavili paličice, konice katerih pred tem pomočimo v stopljeno čokolado! V tem času se morajo kroglice ohladiti in strditi. Ko so hladne, pribl. 1 cm vsake paličice namočimo v stopljeno čokolado in jo nato takoj potisnemo za pribl. 1 cm v kroglico. Izdelane kroglice odlagamo na krožnik. Postavimo jih v hladilnik za nadaljnjih 30 minut. Med tem čokolado postavimo na toplo in pripravimo dekoracijo. Prva skrivnost tega, da kroglica ne pade s paličice, je, da uporabimo čokolado ustrezne temperature – ne sme biti niti prevroča niti prehladna– biti mora tekoča, če jo poskusimo, pa se pri tem ne smemo opeči. Vsako kroglico nežno pomočimo v čokolado; počasi jo vrtimo in naslonimo ob stran posode, kjer jo pustimo, da odvečna čokolada steče nazaj v posodo. Druga skrivnost je, da pri odcejanju odvečne čokolade ne smemo preveč hiteti. Biti moramo natančni in potrpežljivi, kajti čokolada lahko kapne v dekoracijo in tako uničimo preostale okraske v posodicah, če čokoladni obliv prehitro pomočimo v dekoracijo. Lizike na paličicah po želji okrasimo.

 

Velikonočni popsi
White e Fresh

Delizie dal Sole

Okusi z vrta in izdelki sredozemske tradicije.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite marmelade Puertosol.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Omaka chimichuri

VEČ

Omaka aioli

VEČ

Poletna solata z ajdovo kašo in s parmezanom

VEČ

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

VEČ

Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru

VEČ

Nabodala z marinado iz bazilike

VEČ

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.