PAMETNI NAKUP

Velikonočni sladek kruh

SESTAVINE

  • 450 g moke za domače pecivo
  • 150 g zmehčanega masla
  • 125 ml mleka (3,2 % m. m.)
  • 50 g kondenziranega mleka
  • 50 ml vode
  • 2 jajci
  • 4 g suhega pivskega kvasa
  • Ščep soli
  • 100 g rozin (ali čokoladnih kapljic po želji)
  • Jajce za premaz
  • Jajca

V skledo stojnega mešalnika presejte moko (če stojnega mešalnika nimate, lahko mesite ročno). Dodajte suhi kvas (ali 12 g svežega kvasa) ter počasi prilijte mleko in vodo. Mešajte na srednji hitrosti, nato dodajte kondenzirano mleko. Dodajte jajci in nadaljujte z gnetenjem. Postopoma vmešajte ščepec soli in maslo, narezano na kose. Počakajte, da se maslo vmeša, preden dodate naslednji kos. Gnetite, dokler testo ne postane gladko in se začne ločevati od stranic sklede, vmes pa se bodo na mešalnem kavlju oblikovali vozli. Iz testa oblikujte kroglo, jo položite v skledo, pokrijte s folijo za živila in pustite na toplem, da vzhaja, dokler ne podvoji svoje prostornine (to običajno traja okoli 2 uri). Medtem namočite rozine v vodi. Ko je testo vzhajano, ga previdno pregnetite, odcedite rozine in jih vmešajte v testo (po želji jih lahko nadomestite s čokoladnimi kapljicami). Testo razdelite na tri enake dele in iz vsakega oblikujte dolgo štruco. Štruce prepletite v kito in na začetek položite jajce. Površino prepletene kite premažite s stepenim jajcem in pecite v predhodno ogreti pečici: 180 °C (statika) ali 160 °C (ventilator) za približno 30–40 minut, dokler kruh ni zlato rjav in pečen v notranjosti. Pečen kruh ohladite na rešetki, nato pa ga postrezite.
Velikonočni sladek kruh
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi uporabite maslo in mleko znamke Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Rikotini polpeti z bio omako

VEČ

Kiš s špinačo in sirom grojer

VEČ

Krompirjev rosti s kremnim sirom brez laktoze, drobnjakom in dimljenim lososom

VEČ

Piščančja rolada s kruhovim nadevom

VEČ

Limonov sorbet za otroke

VEČ

Limonov sorbet za odrasle

VEČ

Trgana svinjina s kruhom naan in z okisanim zeljem

VEČ

Domač humus

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.