PAMETNI NAKUP

Sezona žara – orada s hrustljavim krompirčkom

SESTAVINE

  • 4 orade
  • 2 limoni
  • 8 strokov česna
  • 2 šopka peteršilja
  • olivno olje, sol, poper
  • 8 manjših mladih krompirjev
  • 60 g masla
  • vejice timijana
  • 3 stroki česna

Orade osušimo in z ostrim nožem zarežemo. Limono razrežemo na rezine, česen in peteršilj sesekljamo, zmešamo z olivnim oljem in skupaj z limono nadevamo v trebuh ribe. Po koži ribe premažemo z oljem in jih začinimo. Orade pečemo na segretem žaru, na vsaki strani po približno 5 minut. Seveda je čas peke odvisen od velikosti ribe. Že vnaprej, v bolj slani vodi, skuhamo krompir. Premažemo ga z mešanico stopljenega masla, česna in timijana. Med peko krompirja ta postopek večkrat ponovimo. Pečemo ga toliko časa, da postane hrustljavo zapečen.
Sezona žara – orada s hrustljavim krompirčkom
White e Fresh

Don Jerez

Kave in kavni nadomestki za dobro jutro ter začimbe za vse jedi.

Nasvet

Z orado si lahko postrežete v Eurospinovih zamrzovalnih skrinjah, pri izbiri začimb pa priporočamo začimbne mešanice znamke Don Jerez. Sestavine recepta so pripravljene za 4 osebe.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Tiramisu z maceriranimi jagodami

VEČ

Piščanec v pehtranovi omaki s hrenovim pirejem

VEČ

Veganska čokoladna torta

VEČ

Slana torta s šparglji in pršutom

VEČ

Njoki s tremi vrstami paradižnika

VEČ

Polpeti s tofujem in z bučkami

VEČ

Riž z lososom in brokolijem

VEČ

Skuta ali zrnati sir z vročimi borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.