PAMETNI NAKUP

Polenta po abruško

SESTAVINE

  • 500 g koruzne moke
  • 4 klobase
  • 400 g svinjskih rebrc
  • 1 l pasiranega paradižnika
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 1 steblo zelene
  • 1 strok česna
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol po okusu

Olupimo korenček, čebulo in česen. Zeleno, korenček in čebulo na drobno nasekljamo. Zelenjavo damo v ponev, dodamo žlico ali dve olja in na nizkem ognju pražimo približno 5

minut. Nato dodamo klobasice in rebrca ter nekaj minut pečemo na močnem ognju.

Meso prelijemo s paradižnikovo mezgo, posolimo in na nizkem ognju pokrito kuhamo približno 2 uri. Pripravimo polento: V večji posodi zavremo 2 litra vode. Ko zavre, jo solimo in vanjo vsujemo koruzno moko. Predlagamo vinsko spremljavo Montepulciano d'Abruzzo.
Polenta po abruško
White e Fresh

Delizie dal Sole

Okusi z vrta in izdelki sredozemske tradicije.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite  pasirani paradižnik Delizie Dal Sole

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Sladica Semifreddo s kakijem in Amaretti

VEČ

Lazanja s pestom

VEČ

Božični aperitiv

VEČ

Hobotnica v omaki z olivami in kaprami

VEČ

Polentini grižljaji z inčuni, kaprami in smetanovo kremo

VEČ

Božični keksi brez glutena

VEČ

Slaščičarska (vaniljeva) krema

VEČ

Zavitek s skuto in borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.