PAMETNI NAKUP

Praznični tiramisu brez glutena

6 pax

SESTAVINE

  • 250 g brezglutenskih keksov Frollini s kokosom
  • 250 g maskarponeja
  • 3 jajca
  • 60 g sladkorja
  • 1 skodelica močne kave
  • 250 g bio temne čokolade
  • 20 g masla
  • 100 lešnikov ali orehov

Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake stepamo s sladkorjem, dokler ne dobimo kremaste zmesi. Nato dodamo mascarpone in dobro premešamo. Na koncu nežno vmešamo že stepen beljakov sneg. Čokolado skupaj z maslom, na vodni kopeli, stopimo in jo ohladimo na sobni temperaturi. Brezglutenske kekse na hitro pomočimo v kavo in jih položimo v pekač ali poljuben praznični kozarec, da tvorijo prvo plast. Prekrijemo jih s polovico mascarponejeve kreme. Nato čez kremo prelijemo plast čokolade. Nadaljujemo z izmenjavanjem plasti kreme in namočenih brezglutenskih keksov ter čokolade. Na ponvi s premazom proti sprijemanju prepražimo orehe ali lešnike, jih sesekljamo z nožem in pustimo, da se ohladijo. Na koncu tiramisu potresemo z naribano bio temno čokolado, praženimi orehi ali lešniki in postrežemo ohlajenega.
Praznični tiramisu brez glutena
White e Fresh

Nasvet

Pri pripravi uporabite brezglutenske kekse Frollini znamke Amo Essere Senza Glutine.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Sladica Semifreddo s kakijem in Amaretti

VEČ

Lazanja s pestom

VEČ

Božični aperitiv

VEČ

Hobotnica v omaki z olivami in kaprami

VEČ

Polentini grižljaji z inčuni, kaprami in smetanovo kremo

VEČ

Božični keksi brez glutena

VEČ

Slaščičarska (vaniljeva) krema

VEČ

Zavitek s skuto in borovnicami

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.